Det finns så många skäl till varför vi älskar bambu och varför resten av världen också går mot att använda detta material i deras vardag. Vi vill dela vår kärlek till bambu med dig och hjälpa dig och din familj att ha det bästa i livet, precis som naturen avsåg.

Styrka och hållbarhet

Bambu är mer motståndskraftig och slitstark än traditionella lövträ och är 2-4 gånger starkare. Detta innebär att vi kan skapa produkter som är byggda för att hålla och som ger ditt barn den säkerhet och skydd de förtjänar.

Organisk - Inga gödningsmedel eller bekämpningsmedel

Bambu trivs med bara en liten mängd vatten som den får från naturlig nederbörd. Det behöver inga otäcka kemikalier för att växa till dess fulla potential, vilket gör det till ett utmärkt organiskt val för din familj.

Så otroligt mjuk

Tyger tillverkade av bambufibrer är otroligt mjuka och har en lyxig siden liknande känsla, perfekt för ditt barns känsliga hud. Bambufibrer är mycket finare än vanlig bomull och kan därför producera mycket mjukare tyger. Vårt sortiment av organiska bambu filtar, täcken, kuddar och badhanddukar är så mjukt att du vill ha mer än bara en ...

Bambu andas

Bambutyger är tillverkade av naturlig organisk bambuviskos, vilket gör att de andas och är säkra för ditt barn. Många helt syntetiska tyger, såsom polyester och akryl andas inte. Material tillverkade av bambu erbjuder ett naturligt, organiskt och säkert alternativ för ditt barn.

Ren inomhusluft

Eftersom bambu inte kräver några bekämpningsmedel eller gödselmedel för att växa, kan våra producenter tillhandahålla ekologiska produkter som odlas naturligt i EU. Våra produkter är organiska och hjälper till att minska frisättningen av skadliga kemikalier i luften, vilket håller luften så fräsch som möjligt. Så att du och ditt barn kan andas lätt.

Temperaturkontroll

Bambu hjälper till att kontrollera ditt barns temperatur och håller dem svala när det är varmt och varmt när det är kallt. Vårt sortiment av organiska bambu filtar och kläder är perfekt för både varmare och kallare klimat, så att de kan användas året runt.

Fuktkontroll

Bambutyg är 60% mer absorberande än till och med den finaste organiska bomullen. Vilket gör att den är perfekt i filtar, sängkläder, badcapes och badponchos. Den absorberar också obehagliga luktar.

Allergivänliga

Kvalster trivs inte i bambu. Tyger tillverkade av bambu orsaker inte allergiska reaktioner på bebisens hud eftersom den växer naturligt. Därför kan den användas till spädbarn från födseln av.

Verkligen hållbart alternativ

Bambu är ett gräs och skörden dödar inte växten utan främjar återväxt. Till skillnad från lövträd, återgår tillväxt av bambu från samma skott; detta betyder att ingen omplantering behövs och avskogning undviks. Den växer mycket snabbt, mycket snabbare än lövträd och kan skördas inom 1 - 5 år, beroende på art.

Syrefrisättning

Bambu släpper 35% mer syre i luften än motsvarande lövträd. Den absorberar också stora volymer koldioxid. Detta gör tillväxten av bambu bra för miljön och hjälper till att sätta tillbaka mer syre i luften vi andas in.

Jordbevarande

Bambu minskar jorderosion när rötterna förblir på plats efter skörd, där de behåller näringsämnen för nästa gröda. Detta är en viktig del av att bevara ekosystemen och hjälpa våra grödor att frodas.

100% biologiskt nedbrytbart

Bambu är 100% återvinningsbart med praktiskt taget alla delar av anläggningen som har en funktionell användning, från livsmedelsförsörjning till ställning; detta gör det till ett mycket effektivt och ekonomiskt material och bra för miljön. 

Vi tar hänsyn till pandorna

Det finns nästan 1200 arter bambu och pandorna äter endast 25 olika arter. Bambumaterialet som används hos våra producenter kommer från en typ bambu som inte är ätbar för pandorna.

juni 19, 2022 — Susann Ottesen
Tags: bambu