Slow Fashion är en medvetenhet och inställning till mode som förespråkar kvalitet framför kvantitet, både i produkt och produktion.


Det innebär att man investerar i en garderob av klassiska, långvariga och hållbart producerade kläder med minimal miljöpåverkan. Färre och finare plagg - med finare menas inte dyrare prislapp, utan i bemärkelsen att du som bärare känner mer för plagget. Slow Fashion och hållbart mode är en motreaktion på allt det osunda som dagens fast fashion står för.

Vår leverantör Movesgood producerar två kollektioner per år och presenterar sina favoritbasplagg, anpassade efter säsong och aktuella trender. Movesgood har en nära kommunikation med sina kunder och arbetar för att införliva deras feedback i sin design. De tror på att skapa säsongsbaserat mode tillverkat av naturliga material med en modern design som kan användas år efter år.

Vi har alla ett ansvar för att skapa en bättre värld där hållbart mode och Slow Fashion är det naturliga. Kanske inte så lätt att förändra en hel modeindustri helt själv, men det vi alltid har makten över är vår egen garderob. Så då är det självklart att vi får börja där.

Bli en miljöhjälte du också. Tillsammans har vi kraft att förändra!

juni 19, 2022 — Susann Ottesen
Tags: slow fashion
Helt rent - helt naturligt

Citrontvål & citrontvätt

100% ekologiska tvättmedel